Lisäkuvia

Ierapetra

Lisää kuvia…

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 25.10.2015

,,,

Ierapetrassa kävelykatujen suunnittelu on hoidettu upeasti. Siisti, toimiva ympäristö kaikkine palveluineen saa viihtymään.


Meikein kuin Rio de Janeiro. Vain hieman pienempi mittakaava.

Ierapetran luoteispuolella on korkea vuori, jonka laella on Timios Stavros -kappeli. Suurikokoinen, valaistu risti näkyy kaupunkiin ja aina Mirtosin kylään saakka (kuva alla).

Tämä vuori on yksi niistä paikoista, joista voit nähdä yhtä aikaa sekä Libyanmeren että Kreetanmeren. Oikealla Ierapetra ja vasemmalla Mirabellon lahti, jonka rannalla sijaitsee Agios Nikolaos.

Alla olevalta videolta näet muutaman ensimmäisen minuutin matkan autolla vuorelta alas. Reitti vuorelle on myös hyvä patikkareitti. 

 

 

Ierapetran vanhan kaupungin keskusta on poikkeuksellisen hienosti suunniteltu jalankulkua varten. Tyylikkäästi toteutetut kävelyvkadut ja -väylät risteilevat rannan tuntumassa. Täällä viihtyy. Katso suurempi kuva.

,,,

Ierapetran torille tullaan kauempaakin. Koko kaupungin elämää kuvaava leppoisuus näkyy täälläkin.

..

Kiertävä pariskunta ehkä latinalaisesta Amerikasta kartuttamassa matkakassaa.


Ranta-alueelta löytyvät perinteiset tavernat.

.

Yksi keskustan lukuisista kirkoista.

 

1 Response

  1. jaana lehtinen sanoo:

    Ierapetrassa 1988 rakastuimme Kreetaan ja sen ihaniin ihmisiin. Yli 20 kertaa olemme palanneet saarelle ja aina löytäneet uusia paikkoja ja tavanneet tietysti vanhoja ystäviä. Taas selataan nettisivuja ja mietitään mihin ensi kesänä. No tietysti Kreetalle, mutta mihin siellä. Ehkä Rethimno tällä kertaa, Tai Ierapetra, sinnekin tehdään matkoja Suomesta ensi kesänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *