Shoppailu

 

Varaa hotelli tästä kohteesta. Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Rethimnonin parhaat ostospaikat

by Kreeta.info / Juhani

Päivitetty 20.7.2021

 

Kun haluat aitoja kreetalaisia laatutuotteita itsellesi tai tuliaisiksi

tässä muutama suositus. Nämä suositukset ovat vain yksi näkökulma Rethimnonin alkuperäisiä kreetalaisia tuotteita valmistaviin ja myyviin yrityksiin. Suositus perustuu sekä yleiseen paikalliseen käsitykseen tuotteista että omakohtaiseen kokemukseen. Monet ns. turistimyymälät myyvät monesti ulkomailla valmistettuja tuotteita, kuten pitsiliinoja tai t-paitoja sekä varsinkin puuesineitä ”aitoina” kreetalaisina tuliaisina. Alkuperäisten kreetalaisten tuotteiden löytäminen voi olla joskus työlästä, siksi nämä vinkit avuksi. Näistä paikoista voit hankkia myös edullisia, pieniä esineitä.


….
Kreetalaisesta puusta kauniita, uniikkeja taide- ja käyttöesineitä 

NIKOS SIRAGAS, Kreikan tunnetuin puutaiteilijaNikos valmistaa työstämällä esineitä lähinnä oliivipuusta mutta myös muista kreetalaisista puulajeista, kuten Johanneksen leipäpuusta. Nikosin valmistamat puutuotteet ovat aidosti kreetalaisia, alkaen puuraaka-aineesta ja päätyen erinomaisen käsityötaidon kautta kauniiksi, viimeistellyiksi esineiksi. Lähes jokainen pienikin esine on signeerattu. Nikos on kansainvälisesti tunnetuin puuta raaka- aineena käyttävä kreikkalainen taiteilija.
Hän työskentelee myös työhuoneessaan, mutta järjestää puuntyöstön kursseja kotonaan, parinkymmenen minuutin päässä Rethimnonista. Englantia hyvin taitavana hän kertoo mielellään työnsä tekniikoista. Nikos on luennoinut ja opettanut paljon Euroopassa ja Kanadassa saakka, sekä ollut mukana näyttelyissä ja messuilla. Nikos on tyypillinen ystävällinen kreetalainen, joka aidosti haluaa kertoa ja antaa vinkkejä kävijöille. Eikä mitään ostopakkoa ole hänen näyttelyssään/myymälässään.
Nikosin tuotteita voi ostaa myös verkosta.NIKOS JA FRANCES ovat tehneet erittäin mielenkiintoisen kirjan KREETALAISEN PUUN TYÖSTÄMISESTÄ TAIDE-ESINEIKSI.Kirja kertoo seikkaperäisesti lähes kahdellasadalla sivulla työstötekniikat ja työkalut valokuvin. Kirjassa on lisäksi paljon isokokoisia kuvia valmiista taide-esineistä. Lisäksi englanninkielisessä kirjassa on historiaa ja mielenkiintoisia tarinoita. Kirjan voit tilata linkistä www.siragas.gr. Nikosin verstas sijaitsee osoitteessa: Petalioti 2, Rethymno (ks. kartta yllä).
….
 Uniikkeja nahkaesineitä ja kreetalaista käsityötä
Spantis on tunnettu nahkatuotteiden valmistaja. Kreetalla ja Rethimnonissa valmistetaan siis vielä aitoa kreetalaista nahkaa käsityön tarpeisiin. Kaikki työvaiheet laukkujen, vöiden, koristeiden ja muiden esineiden valmistuksessa tehdään itse. Samoin suunnittelu on omaa.

Jos haluaa kestävän ja kauniin nahkalaukun, käsilaukun, erikoislaukun, vyön tai repun, kannattaa mennä katsomaan liikkeeseen.
Karras sijaitsee vanhassa kaupungissa osoitteessa: Panou Koroneu 9, Rethymno (ks. kartta yllä).

Lisää laukkukuvia valikoimasta.
Yrityksen omat websivut.

 

….
Maustekauppa MOKA myy vain tuoreita mausteita

….
Maustekauppa MOKA toimii jo ainakin kahdessa pisteessä Rethimnonin vanhassa kaupungissa. Kahden sukupolven voimin jo yli 20 vuotta toiminut kauppa myy vain tuoreita mausteita. Mausteiden tuoreuden näkee ”parasta ennen” -päivämäärästä, johon pitää olla vielä aikaa useita kuukausia, mieluummin lähes vuosi. Maustekauppa MOKA menestyy hyvillä tuotteillaan. Siksi myös paikalliset suosivat sitä. Mausteita ei kannata ostaa kadulta vaan oikeasta liikkeestä, koska vanhalla mausteella tai auringon kuumentamalla ei tee enää juuri mitään.

Rethimnonin turistiostoskatujen likimääräinen sijainti

….


Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Rethimnonista


 

4 Responses

 1. Pikku Olga sanoo:

  Luin jostakin matkailulehdestä että Rethymnonissa, rantakadun tullin puoleisessa päässä, on laadukkaita pellavavaatteita myyvä kauppa. Onko kenelläkään tästä tarkempaa tietoa?

 2. Leena sanoo:

  Maustekaupan sijainti kiinnostaa. Ollaan syksyllä menossa Kreetalle ja tuoreet mausteet ovat vakio tuliainen mitä sieltä tuon kotiin.

 3. podilato sanoo:

  Mokan lisäksi siellä on yksi kauppa joka on ehdoton suosikkini, vanhassa kaupungissa osoitteessa Souliou 28. Sieltä voi ostaa muutakin kuin mausteita. Katso keskustelupalstalta seuraavasta paikasta tarkemmin mitä mieltä paikasta ollaan. Siellä on myöskin ohjeet kuinka paikan löydät.
  http://minoa.info/forum/index.php?topic=8.0

 4. Leena sanoo:

  Kiitos vinkistä. Täytyypä käydä tutustumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *