Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Kolimbari

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 01.12.2016

Kolimbari on pieni kylä Hanian ja Kissamoksen välillä, luoteis-Kreetassa, Rodopoun niemimaan juurella. Niemimaa on pitkä ja korkeahko (yli 700 m), kallioinen alue, jonka keskellä kulkee pieni tie. Niemimaa kokonaisuudessaan kuvattuna Kissamoksen lahdelta löytyy tästä (iso panoraamakuva). Kolimbarista pääsee veneellä Balosin ja Gramvousan rannoille.

Hotellin löydät valmiista hotellilistauksesta täältä.

Hiljaisuus ja rauhallisuus ovat Kolimbarin luonteenomaisia piirteitä. Pikkukivistä koostuva ranta on pitkä ja sen varrella on pienvenesatama. Joissakin kohdin rantaa on hienompaa hiekkaa. Kylän takana kohoaa jyrkkäseinämäinen kallio. Kylässä on muutama pieni hotelli samoin kuin rannan tuntumassa on uudempia majoitushuoneita. Tyypilliseen kreetalaisen tapaan syrjäinen sijainti ja pieni turistien määrä vaikuttaa myönteisesti tarjottavan ruuan laatuun tavernoissa. Kalasatama merkitsee myös että hyviä kalatavernoja on kylässä useampiakin. Kauppoja on vain muutama ja ne keskittyvät pääosin peruselintarvikkeisiin. Varsinaisia iltarientoja kylässä ei ole. Kylässä on kreetalaisen maalaiskylän henki, vaikka turismi siellä koko ajan lisääntyykin.

PANORAAMAKUVA koko ranta-alueesta.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
10/10
Perheille
8.5/10
Pariskunnille
7.0/10
Huvittelijoille
6.0/10
Hiljaisuutta kaipaaville
6.0/10
Liikunnallisille
3.4/10
Historiaa etsiville
4.3/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.

….

Kolimbari sijaitsee noin 40 km Hanian kentältä. Taksi lentokentältä maksaa reilut 30 euroa.
Matka Elafonisin kauniille hiekkarannoille kestää noin tunnin.

 

 

Kylän lähellä tärkein nähtävyys on kilometrin verran pohjoiseen sijaitseva Gonian luostari. Se on perustettu 13. vuosisadalla. Nykyiset rakennukset ovat hyvin hoidettuja ja peräisin 1600-luvulta. Luostari on edelleen aktiivisessa käytössä. Luostarissa vietetään Elokuun 15. päivänä luostarin vuotuista pyhimyksen muistojuhlaa.
 

 

Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Kolimbarista (Booking.com).

Hotellien valmis listaus hinnan mukaisesti täältä.

Linja-autoyhteydet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *