Sivuranta

Elafonisin viereinen ranta

Elafonisin laguunin ja sen hienohiekkaisen uimarannan tietävät melkein kaikki. Hiukan piilossa tunnetun laguunin oikealla sivulla, mantereen puolella on pienempi ranta-alue, joka on erittäin rauhallinen, uimakelpoinen, tummaa pikkukiveä sisältävä, mutta omalla tavallaan kaunis. Jos haluaa pakoon ihmismassoja, tämä omatoimiranta on yksi vaihtoehto. Tosin matala vesialue ja hieno hiekka puuttuvat, mutta täällä kannattaa pistäytyä, koska parkkipaikalta on vain muutaman sadan metrin matka.
Rannan löydät kun saavuttuasi hiekkatietä alas Elafonisin parkkialueen reunamalle, aja oikeaa väylää rantaan saakka. Saavuttuasi parkkipaikalle, hiekkatie sivurannalle lähtee parkkipaikan oikealta sivulta (pohjoiseen). Hiekkatie vie muutaman mutkan kautta rannalle. Samaa reittiä eteenpäin alkaa myös tarkemmin Vaellusreitit -sivulla kuvattu vaelluspolku Chrissoskalitissaan. Vaelluspolkusivulla on erilaisia kuvakulmia myös Elafonisin suuntaan.


Elafonisin laguunin ranta on vasemmalla, muutaman sadan metrin päässä. Pienistä kivistä koostuva rantahiekka ja hienon hiekan ympäröimät kivikot ovat kiinnostavia tutkia. Täällä ei ole palveluja.


Rannalle saapuva soratie jatkuu vielä jonkin matkaa eteenpäin.


H
ienoa hiekkaakin pilkistää tummien ja auringonpaahteessa kuumien pikkukivien lomassa.


Näissä kahdessa kuvassa rantatöyrään kivi- ja kotilomassaa.


Elafonisin majakkasaari näkyy edessä.


Erikoinen kivimuodostelma rannan jättimäisen lohkareen kyljessä.

2 Responses

  1. Peter german sanoo:

    Onko tuolla mahdollista harrastaa nudismia?

  2. Juhani sanoo:

    Se ei ole varsinainen nudistiranta. Nudisteja näkyy tosin satunnaisesti Kreetalla melkein kaikilla, paitsi ruuhkaisimmilla ja perherannoilla. Sitä ei yleisesti katsota Kreikassa hyvällä ja siksi on joitakin nudismiin painottuvia hotelleja ja rantoja, kuten Vritomartis-hotelli Sfakiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *