Taverna Dionyssos

Taverna Dionyssos, Mirthios
By kreeta.info / juhani
Päivitetty 10.10.2016Dionyssos on perheomisteinen, perinteinen kreetalainen
taverna/ravintola. Sen sijainti Kotsifoun ja Kourtaliotisin rotkojen
välissä, Plakiaksen yläpuolella sijaitsevassa Mirthioksen
kylässä tarjoaa erinomaiset näkymät Libyanmerelle.
Vasta uudistettu keittiö on poikkeuksellisen moderni ja erittäin
siisti, mutta tarjoaa vierailijoille hyvin perinteisen
mahdollisuuden – voit käydä katsomassa keittiön liedellä olevista kattiloista, millaisia ruokia kunakin päivänä on tarjolla. Tämä pieni yksityiskohta antaa viitteen tavernan luonteesta ja ihmisten perinteisestä välittömyydestä ja luontaisesta ystävällisyydestä.

Dionyssos käyttää ruoanvalmistuksessa vain parasta kreetalaista oliiviöljyä ja parhaita lähiseudulta saatavia raaka-aineita. Monet ruokiin käytettävät ainekset ovat tavernan omilta viljelmiltä. Ruoanvalmistus pohjautuu perinteiseen kreetalaiseen keittiöön, mutta siihen on tuotu mukaan myös tavernan omia hienosäätöjä. Ruoat ovat kautta linjan hyvin suositeltavia. Perheomisteisena ja perheen jäsenten ylläpitämänä tavernan ruokien laatu on taattua myös pitkällä aikavälillä. Kun taverna sijaitsee kaukana turistivirroista, sen ainut kilpailukeino on ruoan erinomainen laatu ja sen lisäksi lämminhenkinen, aito ystävällisyys.

Dionyssoksessa erityisesti olemme hämmästyneet laskun maksun aikaan. Turistirannikon hintatasoon tottuneille Dionyssos tuntuu varsin edulliselta. Suosittelemme tavernaa lämpimästi kun liikut etelärannikolla.Tavernan isäntäpariskunta Jorgos Mastorakis ja Athina Mastoraki. Heidän takanaan avautuva Libyanmeri ja kaukana alhaalla, rannalla sijaitseva Plakias antavat tavernaan aivan oman tunnelmansa.


Tavernan vuorossa ollut henkilöstö yhdessä isäntäpariskunnan kanssa. Vasemmalla Kostas ja oikealla Loutsia. Kuvasta puuttuu perheen poika Pantelis Mastorakis, joka myös työskentelee tavernassa


Fava.


”Anthus”, eli viininlehtikääryleiden sisus käärittynä kurpitsankukkiin.

Kanaa ja okraa.


Erittäin herkullinen, paikallisista aineksista koottu salaatti parmesaanijuustolla höystettynä.


Lihapullat ja paikallista perunaa oliiviöljyssä valmistettuna. ”Suzukakia”.Vakuutus oikean, kreetalaisen, laadukkaan oliiviöljyn käytöstä
tavernassa löytyy mm. tästä kyltistä tavernan seinällä.
Tähän ryhmään tavernoja voi kuulua vain jos laadukas
oliiviöljy on ainut öljy tavernan ruoanlaitossa.Tavernasta avautuu paitsi huima näkymä Libyanmerelle, myös komeita näkymiä yläpuolella oleville vuorille. Tässä kauempana sijaitseva Sellian kylä.
Lisätietoja:

Tavernan oma websivu.

1 Response

  1. Harri Vauhkala sanoo:

    Paikka on hyvä, ruokalistaa ei tarvitse, näet keittiössä kaiken oleellisen. Vkoll 43/14 käymme varmasti Mirthioksen Dionyssos-tavernassa. Annan sitten lisää kommentteja ja todennäköisiä kehuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *