Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Kalives

Kalives

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 01.12.2016

Kalives nousee aina esille, kun Kreetan matkaajilta kysytään heidän suosikkikohdettaan Kreetalla. Erityisesti rauhallisuus ja leppoisuus ovat mainintoja Kalivesista.

Hotellin Kalivesista löydät helpoimmin Trivagon hotellivertailun perusteella.

Hanian itäpuolella, Soudan lahden suulla sijaitseva Kalives henkii rauhallista kreetalaista rantakylän elämää. Pitkän pääkadun varrella paikallinen toiminta on leimallista. Kylää ympäröivät viini- ja oliiviviljelmät. Turismi on keskittynnyt kylään luontevasti sijoittuviin hotelleihin. Tavernoja on parikymmentä. Ruoka on edullista ja tyypillistä kreetalaista. Kun lomakohteen valintaperusteena on rauhallinen elämänmeno mahdollisimman alkuperäisessä kreetalaisessa kylässä, jossa ranta on lähellä, kaikki tarvittavat palvelut kylässä ja suurempiin keskuksiin vain lyhyt matka (Hania 18 km, Rethimnon 35 km), vaaka kallistuu helposti Kalivesiin.

Omatoimisille matkaajille yksi suositeltava pieni perhehotelli on Ostria. Valkoinen rakennus näkyy allaolevan panoraamakuvan vasemmassa laidassa mäen rinteellä.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
7.0/10
Perheille
6.0/10
Pariskunnille
6.0/10
Huvittelijoille
7.5/10
Hiljaisuutta kaipaaville
6.0/10
Liikunnallisille
6.0/10
Historiaa etsiville
6.0/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.

Panoraamakuva koko kylästä mereltä päin.

Panoraamakuva koko ympäröivästä alueesta. Kuvaan merkitty lisätietoja.

….


..

…………..

Kalives on saanut myönteistä palautetta erityisesti perhekohteena. Rauhallinen liikenne ja turvallinen ympäristö sekä kauniit, hyvin toimivat hotellit vetävät lomapaikkaa etsiviä puoleensa. Leppoisasti kuluvat päivät, rauhallinen ilta- ja yöelämä sekä lukuisat tavernat pitävät huolen rentouttavasta lomasta. Iltaelämään aktiviteetteja kaipaavat löytävät ne helposti Haniasta.

 

….

Kalivesissa on kaksi hiekkarantaa. Toinen on kylän itäosassa päättyen venesatamaan (ylläoleva kuva on venesataman kupeesta keskustaan päin) ja toinen, hyvin rauhallinen on noin kilometrin päässä kylän keskustasta. Lähiranta soveltuu loivana ja pehmeähiekkaisena myös lapsille. Kovilla pohjoistuulilla rannassa on korkeahko aallokko. Taustalla häämöttää Valkoisten vuorten rinteitä.

….

 

Harrastukset ja nähtävyydet

Kalives tarjoaa hyvät puitteet patikointiin, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Almiridan kylän rannalla voi harrastaa eri vesiurheilulajeja. Lähellä sijaitsevat myös Kourna -järvi, joka on ainut makeavetinen iso järvi Kreetalla. Siellä on runsas eläimistö ja myös mahdollisuus tutkia tarkemmin järveä polkuveneellä.

Lähellä on myös Vamosin perinnekylä, joka on entisöity vanha kreetalainen kylä. Sieltä voi hankkia alkuperäisiä tuotteita.

Valkoiset vuoret ovat Kalivesin eteläpuolella. Siellä voi pistäytyä patikoimassa.

Myös Omalosin tasangolle, josta Samarian rotko lähtee, on kohtuullisen lyhyt matka.

….

….
Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Kalivesista (Booking.com).

Hotellin Kalivesista löydät helpoimmin Trivagon hotellivertailun perusteella.

 

1 Response

  1. mirkku sanoo:

    olemme käyneet parikymmentä kertaa ja taas syksyllä menossa. Aivan ihastuttava paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *