Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Rethimnon
Kaupunki ristiin rastiin

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 25.09.2022


Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki on Kreetan lomakaupungeista monipuolisin. Koko kaupungin itälaitaa reunustava uimaranta, lukemattomat hotellit, idyllinen vanha kaupunki ja sijainti Kreetan pohjoisrannikon keskivaiheilla antavat kävijoille mahdollisuuden tutustua paitsi Rethimnoniin, niin myös Kreetan saareen laajemmaltikin lyhyelläkin lomalla.

Rethimnon on vierailijalle monipuolisen vivahteikas kohde, ystävällinen ja varsin turvallinen. Sen historia sisältää vuosisatojen saatossa monia mullistuksia jotka lähes kaikki ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Milloin venetsialaiset, milloin ottomaanit ja turkkilaiset ovat pitäneet keskellä itäistä Välimerta sijaitsevaa saarta ja sen kaupunkeja hallussaan. Sitten tulivat maailmansodat, joista jälkimmäinen jätti syvät jäljet koko saarelle. Saaren kaikkein mielenkiintoisin vaihe ulottuu kuitenkin aina tuhansien vuosien taakse, minolaiseen aikaan. Rethimnonin arkeologisessa museossa on runsaasti esineitä tuolta ajalta. Useita niistä ei ole koskaan julkaistu valokuvina. Jos haluat asua pienessä, tyylikkäässä hotellissa keskellä vanhan kaupungin idyllisimpiä kortteleita, löydät vaihtoehtoja täältä.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
9.0/10
Perheille
9.0/10
Pariskunnille
9.5/10
Huvittelijoille
8.0/10
Hiljaisuutta kaipaaville
5.0/10
Liikunnallisille
5.0/10
Historiaa etsiville
6.0/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.
….

..

Fortezzan linnoitus hallitsee kaupunkia. Sen Erofili -teatterissa on usein konsertteja. Kuva on otettu Rethimnonin takaiselta pinjamäntymäeltä, jossa kulkee muutamia polkuja. 


Rethimnonin kaupunki 800 metrin korkeudelta vuorilta kuvattuna. Katso suurempi kuva.
……


Rethimnon on monipuolinen kaupunki. Siellä on jokaiselle jotakin.


Vanhan kaupungin solkkeloiset kujat ovat kokemisen ja näkemisen arvoisia.Turistille Rethimnon tarjoaa mm. saaren pisimmän hiekkarannan – koko kaupungin edustalta aina lähes 20 km itään ulottuvana.

 

Vanhassa kaupungissa on runsaasti nähtävää

Rethimnonin niemelle sijoittuva vanha kaupunki on saanut jatkokseen uudemman kaupunkialueen ja itäänpäin levittäytyvän hotellialueen. Vanha kaupunki on erityisen mielenkiintoinen, koska siellä paikallinen väestö elää tavallista elämää turistien kierrellessä kauniita ja kapeita katuja.

Vanhan kaupungin nähtävyydet kartalla

Kaupunki elää turistiaikana lähes läpi yön. Äänet, liikenne ja ihmisten puheensorina muodostavat äänimaiseman, joka vaihtuu kadunkulmasta käännyttäessä yllättäen vanhan, kapean kadun hiljaisuudeksi. Se jää mieleen pitkäksi aikaa.

 Nähtävyysreitit
Mikäli haluat ajella joko minijunalla tai kaksikerrosbussilla Rethimnonissa ja ympäristössä, katso bussien aikataulut ja reitit websivuilta:
 • Kaksikerroksinen ”Lontoonbussi”.
• Talos Express -minijuna lähtee valkoisen sotilaan aukiolta ja ajaa kaupunkikierroksia.

  Myös reitit mm. Arkadin luostariin ja Kourna -järvelle löytyvät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos lähdemme liikkeelle vanhan kaupungin portilta (1), näemme pian turkkilaisten rakentaman minareetin (2). Rethimnonia maanjäristykset eivät tiettävästi ole milloinkaan tuhonneet, joten minareettikin on pysynyt pystyssä näihin päiviin. Vuonna 2006 se varmuuden vuoksi tuettiin.

Seuraavaksi tulemme historialliselle Rimondin suihkulähteelle (3).  

Useiden kirkkojen ohituksen ja kapeilla kaduilla kiertelyn jälkeen saavumme Fortezzalle, venetsialaisten rakentamalle linnoitukselle, joka hallitsee kaupunkikuvaa.

Linnoituksen vieressä on arkeologinen museo (4). 

Linnoitukselta voimme laskeutua vanhaan satamaan, jonka ympärillä on tavernoja vieri vieressä. Sataman perustamisen aikaan n. vuonna 1210, kaupunkia kutsuttiin nimellä Rettimo. Huolimatta sataman merkityksestä koko saarelle, Rethimnon katosi historian lehdiltä vuoden 1646 jälkeen, turkkilaisten vallattua kaupungin.
Kun vanhan kaupungin katuja vaeltaa, näkee runsaasti rakennuksia jotka ovat eri aikakausilta. Kirkot ovat merkittävä osa kaupungin sydäntä ja niiden kellot soivat moniäänisesti kutsuen uskonnollisia kreetalaisia kirkkoon. Pääkirkko on merkitty numerolla (5). Turistitoimisto on merkitty kirjaimella (A).

Rethimnonin vanhassa kaupungissa on turisteille tarkoitettuja ostoskatuja idyllisillä kujilla

Pienet liikkeet vieri vieressä ovat täynnä ostettavaa, usein edullisia turistimatkamuistoja. Pitsejä, savitavaraa, t-paitoja, hunajaa, mausteita, pikkuesineitä. Toisaalta turistikauppojen joukossa on huippumuodikkaita vaatteita ja kenkiä myyviä liikkeitä ja myös kultasepänliikkeitä. Kaikki sijaitsevat tiiviisti vanhan kaupungin satamaa ympäröivässä osassa.

 

….

 

Rethymnonin pääosin turisteille tarkoitetut ostoskadut on merkitty kartalle punaisella.

Arkeologinen museo lähellä Fortezzan linnoitusta (numero 4 ylempänä olevassa kartassa).

 Lisätietoa:

• Hop On – Hop Off Bussikierros Rethimnonissa ja lähikylissä.

• Katso kaikki edullisimmat hotellitarjoukset Rethimnonin kaupungista ja sen läheisyydestä

• Haluatko vuokrata loma-asunnon Rethimnonin maakunnasta?

• Varaa HOTELLI Rethimnonista

Muuta

• Rethimnonista pääsee nopealla aluksella Santorinille.

• Vuokraa auto, moottoripyörä tai polkupyörä  Rethimnonista.

• Rethimnonin tapahtumakalenteri (kreikaksi).

• Pinjamäntymäki

Rethimnonin eteläpuolella on korkeahko mäki, jossa helposti kuljettavia polkuja. Hyvä aamulenkin kohde. Katso video.

Kilpikonnat

• Caretta caretta -kilpikonnien suojeluyhdistyksen websivut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *