Perustiedot

Frangokastellon uimaranta

By kreeta.info / juhani
Päivitetty 02.02.2023

Frangokastellon tasankoalue Kreetan etelärannikolla tarjoaa paitsi runsaasti uimarantoja, myös historiaa, rotkoja (Kallikratis, hiukan kauempana Impros) sekä monia maisemareittejä. Tasankoalueen keskipisteenä voidaan pitää venetsiaaisten rakentamaa Frangokastellon linnoitusta, jonka ympärillä on paitsi alueen paras uimaranta, myös runsaasti palveluja (näet satama-alueen ja sen ympäristön hyvin suuresta panoraamakuvasta).
Tasankoalueella on paljon pieniä ja lähempänä rantaa keskikokoisia hotelleja. Muutama kauppa (Mini Market) ja paikallisia palveleva liike löytyy alueelta. Tavernat sijoittuvat pääosin ranta-alueelle.

Mikäli haluat alueen keskipisteeseen, kannattaa suunnata sataman viereiselle hotelli- ja tavernakeskittymään. Siitä on lyhyt kävelymatka sekä uimarannalle, että linnoitukselle.

Frangokastello on paikka rauhalliseen oleskeluun. Sieltä on mahdollista käydä sekä Prevelissä, että Sfakiassa tai ajaa Kreetan jyrkintä serpentiiniä ylös Kallikratisin kylään ja tasangolle. Serpentiini ei sovi, jos auton hallinta on epävarmaa tai on taipumus korkean paikan kammoon.

 

frangokastellopanoraama_b_1iso_web.. Francokastellon kylä, linnoitus ja sen uimaranta kuvattuna kaukaa Kallikratisin rinteiltä.
Frangokastellon linnan luona olevalla rannalla on tarjolla aurinkotuoleja ja -varjoja. Muutaman sadan metrin säteellä on useita tavernoja. Ranta on hienohiekkainen, mutta mereen kurkottavana tuulille altis. Sivummalla on pieni lahdeke aurinkotuoleineen, jossa aallokko on vähäisempää.

Rantoja riittää lähes koko tasankoalueella. Yksi hienohiekkaisimmista on linnoituksen edessä oleva ranta.

Pääranta-alue linnoituksen suunnasta katsottuna. Katso suurempi kuva.


Frangokastellon keskeinen ranta-alue panoraamakuvassa, Linnoitus ja pääranta kuvan vasemmassa laidassa, oikeassa laidassa on myös ranta-alueita, mutta hiukan pikkukivisempiä. Katso suurempi kuva.


Linnoitukselta kilometrin verran länteen päin löytyy yksinäinen, pikkukivinen ranta.
frangokastello2
Francokastellon linnoitus on aivan uimaranta-alueen vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *