Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Agia Marina

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 01.12.2016

Kylä sijaitsee 9 km Hanian länsipuolella turismiin keskittyvien kylien nauhassa. Agia Marina on toisen hyvin tunnetun kylän, Plataniaksen kupeessa. Kylässä on paljon oliivi- ja hedelmäpuita. Ranta on lapsille sopivan suojainen monissa kohdin ja loivasti viettävä. Sen pituus on 2,5 km ja sieltä löytyvät kaikki turismipalvelut. Rannat ovat kauniita ja osittain pienellä niemekkeellä.

Kaikki turismiin liittyvät peruspalvelut ovat pääkadun ympärillä. Hotellien määrä on riittävä ja täällä sijaitsee eräät suomalaisten suosituimmista hotelleista.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
9.0/10
Perheille
8.7/10
Pariskunnille
8.7/10
Huvittelijoille
8.5/10
Hiljaisuutta kaipaaville
5.3/10
Liikunnallisille
6.5/10
Historiaa etsiville
3.6/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.

Panoraamakuva koko alueesta.

Panoraamakuva rannalta.

….

Agia Marinan länsiosan ranta-aluetta. (Katso suurempi panoraamakuva).


Panoraamakuva risteyksestä.
….
Ylempänä on jäljellä vanhaa kylää, jossa näkee enemmän kreetalaistaelämää. Myös kylälle nimen antanut kirkko sijaitsee täällä.
Vajaan puolen kilometrin päässä on saari, joka on taruston mukaan tulta syössyt, kiveksi muuttunut hirviö ja rantahiekka on syntynyt tuon hirviön tulenlieskoista. Saarella on kaksiosainen St. Theodorin linnoitus. Saari on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi ja siellä menestyy myös Kreetan villivuohi Kri-Kri.
Vuonna 1574 venetsialaisten hallintokaudella päätettiin, että saarta suojeltaisiin turkkilaisilta, jotka halusivat valloittaa Platanias nimisen kylän. Niinpä rakennettiin linnoitus, Turluru, saaren korkeimmalle kohdalle ja toinen linnoitus, San Theodore alemmaksi. Jäljellä on myös raunioita St.Theodorin kappelista.Saari on nykyään rauhoitettu ja toimii luonnonsuojelualueena Kreetan villeille vuoristovuohille, Kri Kri.
Noin 500 m rannoista sijaitsee ylempi Agia Marinan kylä (Pano). Siellä on ihastuttavia perinteellisiä pikku asuintaloja ja tavernat (Panoramakuva Horiatiko -tavernasta) tarjoavat antimiaan viehättävässä ympäristössä. Ylempänä vuoristossa on myös tippukiviluolia. Lähellä on myös muutamia rotkoja: Therissos, Sirikari ja Topolia sekä kohtuullisen matkan päässä Samaria.

Agia Marinasta löytyy pankkeja, huoltoasemia, leipomoita, pieniä marketteja, hotelleja, matkustajakoteja, tavernoita, kahviloita, ravintoloita, autonvuokraamoita, klubeja, diskoja, matkailutoimistoja, kultasepänliikkeitä, turistikauppoja. Vuosittain kylässä vierailee n. 50 000 turistia. Itse rantakylässä on enemmän turisteja kuin paikallisia.
….

…….

Vapaa-ajanvietto:
 

– Jos haluat kokeilla vetovarjoliitoa, Agia Marinan ”Parachute” -laiturissa on tämä mahdollisuus. 
Samoin laiturilta voi vuokrata veneen (katso lyhyt video) jolla pääsee ajelemaan Theodorun saaren ympäri ja laajemmalla rajatulla alueella saaresta länteen päin.

 


Lisätietoja:


Listaus Agia Marinan edullisimmista hotelleista.
Varaa HOTELLI Agia Marinasta.Suositun tavernan Horiatikoksen internetsivut: www.taverna-horiatiko.grBussiaikataulut Haniasta Agia Marinaan

Agia Marinan Google -koordinaatit: 35°31’6.90″N 23°55’49.85″E

Yläkylän koordinaatit: 35°30’55.70″N 23°55’39.27″E

 

2 Responses

  1. Niuhokos sanoo:

    noo, eikös se ole LÄNSIpuolella Haniaa…

  2. Juhani sanoo:

    No onhan se. Hyvä kun karsiutuu "painovirheet" pois 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *