Top 10 elämykset

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

 

Rethimnonin ja ympäristön TOP 10

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 10.12.2016

Katso kaikki edullisimmat hotellitarjoukset Rethimnonin kaupungista ja sen läheisyydestä

Elämyksiä kaupungissa ja lyhyen ajomatkan päässä olevia kohteita

….


….
1. Rethimnonin vanha kaupunki

   Linnoituksen eteläpuolella. Sen kujilla voi aistia vielä menneiden aikojen tunnelmaa ja nähdä vanhaa kaupunkia ympäröineen muurin jäänteitä. Vanhan kaupungin asukkaat asuvat edelleen pienien kujien varrella vanhoissa taloissaan. Varaa aikaa tutustumiseen useita tunteja. Ravintoloita ja kagviloita löytyy melkein joka korttelista, joten nälkä ei pääse yllättämään.

….

….

 

2. Fortezzan linnoitus

   Rethimnonin näkyvin monumentti kaupungin koillislaidassa. Saaren suurin linnoitus. Mielenkiintoinen ja upeat näkymät. Esiintymislavalla usein konsertteja tai teatteriesityksiä. Upea ympäristö kulttuuritapahtumien kokemiselle. Linnoitusta entisöidään jatkuvasti.

….

 


3. Kreetalainen ruoka

   Kreetalla useimmat kokevat elämänsä ensimmäisen etelänloman ilman vatsavaivoja. Vesijohtovesi on juomakelpoista ja ruoka puhdasta.
Kreetalainen horiatiki (kreikkalainen salaatti) tai kasvisruuat ovat erinomaisia välipaloja. Kuvassa takana kreikkalainen salaatti, päällä mizithra -juustoa, edessä kanaa ja oliiviöljyssä valmistettuja paikallisia perunoita, vasemmalla kurpitsankukkiin käärittynä riisin ja maustekasvien maukas yhdistelmä. Kreetalaiset ovat erityisen tarkkoja ruokien raaka-aineiden tuoreudesta.

….

….


4. Aurinkoranta

   Kreetan pisin uimaranta, joka alkaa vanhan kaupungin kupeesta ja jatkuu itään kymmenkunta kilometriä. Pehmeää hiekkaa riittää. Palvelut ovat rantakadulla, selkäsi takana.

….

….


….

5. Ikiaikaiset oliivilehdot

   Jo parinkymmenen minuutin ajomatkan jälkeen olet vuorilla. Vanhat, yhä hyvin hoidetut oliivipuut ovat vaikuttava näky. Ne tuottavat edelleen oliiveja. Parhaimmillaan vanhoja puita on lehdoissa useita tuhansia. Rethimnonista kaakkoon sijaitsevat saaren vanhimmat oliivilehdot. Saaren tiettävästi vanhin oliivipuu on 2000 vuoden ikäinen ja sijaitsee Vuvesin kylässä Kolimbarin eteläpuolella,
 Hanian ja Kastelli Kissamoksen välillä. Oliivilehtoja hoidettaessa oksia ja joskus runkoja joudutaan katkomaan. Siksi oliivipuuta riittää myös polttopuuksi. Kun saarella on yli 35 miljoonaa oliivipuuta, karsintajätettä syntyy paljon joka vuosi. Puu palaa esimerkiksi takassa kotoiseen koivuumme nähden erilaisella, sinisellä pienellä liekillä. Oliivilehdot ovat usein satojen vuosien ikäisiä. Oliivipuu on erityisen kova puulaji. Siksi siitä tehdään paljon koriste- ja käyttöesineitä.

 

 

….

..

….
6. Vesiputousten paratiisi

   Argiroupolin kylässä on useita ravintoloita vuorilta putoavien purojen kupeessa. Siellä on myös vanhoja myllyjä ja kivettyjä vesikanavia. Paikka on etenkin iltavalaistuksessa todella kaunis. Löydät sen kun ajat Rethimnonista Haniaan päin ja käännyt Episkopin tielle. Episkopista aja suoraan etelään niin olet perillä. Varaa matka-aikaa 45 minuuttia Rethimnonista. Hyvää, paikallisten suosimaa ruokaa useassa tavernassa.
Google Earth -koordinaatit: 35°17’12.01″N 24°19’56.79″E.
Katso Argiroupoli -sivulta tarkempi kuvaus alueesta.

 

 

….

….

……
7. Arkadin luostari

   Kuuluisa historiastaan. Kaikkien kreetalaisten tuntema, kaunis ja vaikuttava kirkkorakennus muurien sisällä. Rethimnonin itäpuolelta hyvät viitoitukset luostariin, joka sijaitsee Rethimnonista kaakkoon. Nyt pitkälle edenneet entisöinnit ovat tuoneet luostariin aivan uudenlaista hohdetta. Varaa ajoaikaa vajaa tunti.

Google Earth-koordinaatit: 35°18’37.37″N 24°37’46.16″E.

Katso Arkadi -sivulta tarkempi kuvaus.

…..

….

….
8. Myllyrotko
   Kymmeniä unohdettuja myllyjä laakson rinteillä. Autioita taloja ja taloryhmiä. Yksi taverna palvelee matkalaisia. Muuta elämää laaksossa ei juuri olekaan. Mieltä kiehtova paikka mutta vaikea löytää vähäisten viittojen vuoksi. Löydät sen suuntaamalla Amarin laaksoon ja kääntymällä ”Miloi” -viitan mukaan oikealle Chronomastiriin vievälle tielle alitettuasi Iraklion-Hanian tien. Ajoaika parikymmentä minuuttia. Katso myös Rotkot-sivut, jossa tarkempi kuvaus Milistä..
….

….

….
9. Amarin laakso

   Rethimnonista kaakkoon sijaitseva erittäin kaunis laakso, jonka voi kiertää myös ympäri.
Pieniä kyliä laakson rinteillä. Tie on hyväpintaista ja
vaihtelevaa. Hyvä viitoitus. Varaa ajoaikaa laakson kiertämiseen koko
päivä. Voit käydä katsomassa Amarin laaksoa vain laakson Rethimnonin
puoleisella reunalla. Koko matkasta selviät silloin parissa-kolmessa
tunnissa. Panoraamakuva Amarin Laaksosta

 

…..

….

….
10. Armenin minolainen hautausmaa

   Spiliin ja Agia Galiniin johtavan tien varressa, ennen Armenin kylää. Hyvä viitoitus. Avoinna rajoitetusti. Rethimnonista ajoaika vain reilu neljännestunti. Vaikuttava kohde, jossa pääsee sisälle kallioon hakattuihin, pieniin kammioihin. Alueella useita kymmeniä hautakammioita. Armeniin pääsee myös linja-autolla.

(Katso lisää tietoa tästä kohteesta).

….

….

….

 

Kartassa edellämainitut kohteet.

Varaa HOTELLI Rethimnonista

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *