Taverna Milia

Milian perinnekylän taverna

By kreeta.info | juhani
Päivitetty 10.09.2016

Milia on pieni, satoja vuosia sitten perustettu kylä Hania – Paleochora -tien tuntumassa. Sen omistaa kaksi perhettä, jotka kylän autioiduttua ostivat sen vähitellen itselleen ja ovat nyt hyvin pitkällä ajanjaksolla muokanneet kylän ekologisesti toimivan, muinaisen kreetalaiskylän muotoon.
Kylässä on pienissä taloissa huoneita vuokrattavana ja ympäristössä paljon vaellettavaa. Tunnelma on hiljainen ja aito. Puutarhat, pellot ja karjasuojat vuohineen ja lampaineen tuottavat ruuan raaka-aineet.
Milia onkin tutustumisen arvoinen kohde hyvää, perinteistä kreetalaista ruokaa arvostavalle. Puhumattakaan että ruuan voi nauttia erilaisissa ja aivan erityisen miellyttävissä olosuhteissa.Taverna on lähes sadalle hengelle mitoitettu ja pääosin kynttilöin valaistu. Ekologisuus merkitsee verkkosähkön puuttumista. Tarvittava 24 V sähkö turvavaloihin ja huoneiden valaistukseen saadaan omista aurinkokennoista. Kännyköiden lataus kuitenkin onniistuu tavernassa. Tunnelma illan hämärtyessä tavernassa on hieno.

Milian tavernan keittiö valmistaa ruuat pääosin omista raaka-aineista

Milian kylässä kasvatetaan paitsi juureksia ja vihanneksia, myös eläimiä. Lampaat, vuohet ja kanat sekä pari lehmää antavat pääosan liharuokien ja maitopohjaisista raaka-aineista. Se mitä ei saada omasta kylästä, ostetaan naapurikylistä. Kaikki on kuitenkin aina ekologisista lähtökohdista tuotettua. Omasta tuotannosta johtuu myös se, että joka päivä on tarjolla eri ruokalista.
Milian jätehuolto on täysin suljettu ja tehokas. Täällä ei avata suurkuluttajapakkauksia, mikä mahdollistaa tehokkaan kierrätyksen omaehtoisesti. Raaka-aineet tulevat pääosin ”pellolta keittiöön”.
Milian tavernasta voi ostaa paikallisesti tehtyjä hedelmäsäilykkeitä, hunajaa, jne. He tuottavat myös talon oman viinin itse.

 

 

 

 

Kuva Milian alueesta ylhäältä vuorelta. Milian kylä alhaalla oikealla.


 

 

 

Kuva Milian tavernasta. Kaikki henkii menneiden aikojen tunnelmaa.

Ruokakuvia Milian tavernasta:


Kaltsunia


Apaki


DakosUunissa valmistettua lammasta ja perunoita


Munakoisoa


Jättipapuja


Oliiviöljyä valutetaan favan päälle

Pähkinöitä ja perunaa

Salaatti


Viininlehtikääryleet


Milian sijainti kartallaLisätiedot:

Hania-Paleochora -tieltä on Miliaan hyvä viitoitus.

Milia sijaitsee melko korkealla, joten korkean paikan kammoisille tien loppuosa ei sovi.

Milian omat internetsivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *