Perustiedot

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Iraklion (Heraklion)
Kreetan pääkaupunki


by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 08.09.2016

Iraklion on saaren pääkaupunki ja hallinnollinen keskus.

Iraklionin vanha kaupunki. Vanha osa, samoin kuin uudempi osa on hektinen, täynnä kiirettä ja ahtautta jokaisessa kadunkulmassakin, mutta kreetalaiseen tapaan tarjoaa rauhallisia kulmauksia yllättävissäkin paikoissa. Täällä keskustassa jos missä autolla liikkuminen on hidasta ja pysäköintipaikkaa saa etsiä pitkään.

Hotellin Iraklionista voit valita helposti Trivagon vertailun pohjalta täältä.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
0/10
Perheille
0/10
Pariskunnille
0/10
Huvittelijoille
0/10
Hiljaisuutta kaipaaville
0/10
Liikunnallisille
0/10
Historiaa etsiville
0/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.

Lännestä vanhaa maantietä pitkin lähestyttäessä laskeutuminen kohti Iraklionia alkaa noin 700 metrin korkeudesta (kuva alla). Suhteellisen tasaiselle maapohjalle rakennettu kaupunki näyttää täältä katsoen dramaattiselta.

….

Kuvassa erottuu kaupungin keskustan länsilaidalle sijoittuva stadion ja kauempana vasemmassa yläreunassa sataman luona oleva linnoitus. Uusi kansallistie alempana rannalla tarjoaa sekin komeita maisemia kaupunkia lähestyville, muttei aivan tällaisia kuin tällä vanhalla tiellä Rethimnonista Iraklioniin.


Uusi kansallistie kulkee läpi pohjoisen rannikon. Sitä pitkin on helppo ajaa saaren toiselta laidalta toiselle. Kansallistie kulkee eteläisen Iraklionin läpi. Nikos Kasanzakiksen lentokenttä on vain muutaman sadan metrin päässä tieltä.


Iraklionista löytyy useita museoita, taidefestivaaleja ja historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungissa on vilkas yöelämä ja erilaisia tapahtumia järjestetään läpi vuoden.

Nähtävyydet:Dian saari
Kaupungista pohjoiseen sijaitsee asumaton Dian saari, jonka muinaisen minolaisen asutuksen (2700-1450 eKr) löysi Jacques Cousteau. Iraklionin satamasta pääsee laivalla saarelle.Leijona -aukio
Iraklionin sydän jossa turistit ja paikalliset kohtaavat. Liike-elämä ja huvit yhdistyvät täällä. (sivun ylin kuva).

Iraklionin arkeologinen museo
Maailmankuulu arkeologinen museo (rakennettu 1937-1940) sijaitsee paikalla jossa oli venetsialaisaikakauden mahtava katolinen St.Francisin luostari, joka tuhoutui maanjäristyksessä 1856. Museossa on arkeologisia löytöjä kaikkialta Kreetalta. Täällä voi ihailla minolaisen kulttuurin aarteita kaikessa historiallisuudessaan.

Iraklionin historiallinen museo
Täällä herää 2000 vuotta historiaa eloon, näet varhaisia kristillisiä töitä, kiviesineitä ja koristeellisia esineitä joiden alkuperä on roomalainen, arabialainen, bysanttilainen, venetsialainen tai turkkilainen. Siellä on myös puinen pienoismalli keskiaikaisesta Iraklionista.

Kaupungin muurit
Iraklion oli vihollisilta turvassa kaupunkia ympäröivien keskiaikaisten valtavien muurien suojassa. Nykyään on mahdollista kävellä muurin päällä ja ihailla maisemaa kaupungin yli.

Knossos
Minolainen Knossoksen palatsi on kaikkein kuuluisin turistinähtävyys Kreetalla. Se sijaitsee vain 15 minuutin päässä kaupungista. Knossos tunnetaan pääasiassa siitä että minolainen kulttuuri löydettiin ensin sieltä. Ennen Knossoksen löytöjä kukoistavasta kultturista oli jo tietoja. Todisteet löydettiin niinkin myöhään kuin 20. vuosisadalla kun Sir Arthur Evans aloitti kaivaukset kukkulalla jonka hän oli hankkinut itselleen.

Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Iraklionista (Booking.com).

Hotellin Iraklionista voit valita helposti Trivagon vertailun pohjalta täältä.


Nikos Kasanzakiksen lentokentän internetsivut: http://www.hcaa-eleng.gr/irak.htm

 

3 Responses

 1. Jamppa sanoo:

  Eikös Hersonissoksesta ole näillä sivuilla mitään? Mielestäni kuitenkin itä-Kreetan parhaita paikkoja.

 2. Heljä sanoo:

  Asuin itse Iraklionissa 4 vuotta, ja rakastuin paikkaan. Siinä on kaupunki mitä joko rakastaa tai sitten ei voi sietää =D
  Leijona-aukiosta kun kävelee Agora ( markkina ) kadun päähän niin on ihania kahviloita ja hintakin on heti hieman alempi kun Leijona-aukiolla.
  Kun vielä opettelet sanomaan: Jassu ( hei ) efharistoo ( kiitos ) parakaloo ( ole hyvä ) niin saat muutenkin vieraanvaraisen esim. tarjoilijan antamaan sinulle kaikkensa.
  Kalo taxidi jia sena ( hyvää matkaa sinulle ).

 3. Soili sanoo:

  Iraklion on ristiriitainen kaupunki: vasta avattu arkeologinen museo on tyylikäs ja hienosti järjestetty, syrjäkujilla törmää sortumaisillaan oleviin rakennuksiin ja romuajoneuvoihin, ostoskadut taas ovat täynnä myyjiä ja myytävää.

  Menimme 16.5.2015 Rethymnonista vuorobussilla Iraklioniin erityisesti arkeologiseen museoon, joka edellisellä käynnillä oli vielä kiinni. Rethymnonissa bussiin pääsee paitsi bussiasemalta, myös reitin varren pysäkeiltä. Matka kestää puolisentoista tuntia ja maisemat matkan varrella ovat mahtavia. Tie kulkee rannikon ja vuoriston välissä ja näkymä vaihtelee vehreistä laaksoista harmaisiin huiken korkeisiin rinteisiin, meri kimaltelee lähes koko ajan näkyvissä.

  Iraklionin bussiasema on aivan sataman vieressä ja lähellä museota, myös historiallista museota, joten vähän huomaamattomaan arkeologinseen museoon on lyhyt kävelymatka.

  Museossa on myös kahvila, jossa on monipuolinen tarjonta erilaista pikkupurtavaa ja juotavaa. Museo on vaikuttava sekä esineistöltään että rakennuksena. Vaikka museo on melko suuri ja sen kiertäminen vie aikaa, vaiva kannattaa. Sieltä löytyy myös penkkejä, joilla voi lepuuttaa jalkoja ja sulatella näkemäänsä. Aikuisen lippu maksoi 6€, bussilippu 7,60€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *