Romanttisia kohteita


Viisi vinkkiä:
Romanttinen Kreeta

Kreetaa markkinoidaan usein perhekohteena, mutta se on helppo ja monipuolinen kohde myös pareille, jotka haluavat lomaltaan kiireetöntä yhdessäoloa, kauniita maisemia ja yksityisyyttä. Useat saaren kauneimmista paikoista ovat hieman piilossa, kaukana suurimmista turistimassoista: ne tarjoavat täydellisen piilopaikan kahdenkeskiseen aikaan upeissa puitteissa. Tässä viisi vinkkiä romanttiselle lomalle Kreetalla.
Kuva oikealla: Pariskunta Hanian kaduilla. Kuvalähde


1. Eksoottinen ravintolakokemus

Kreeta on täynnä hyvää, autenttista ruokaa tarjoilevia ravintoloita. Jos lomallaan haluaa kuitenkin kokea jotain todella erityistä, kannattaa suunnata Plataniakseen ja siellä sijaitsevaan Mylos tou Kerata -ravintolaan, jota monet pitävät saaren parhaana ravintolana. Paikka on kuin luotu romanttiselle illalliselle: Vanhan vesimyllyn ympärille rakennettu ravintola on koristeltu mielikuvituksellisesti kynttilöillä, hedelmillä sekä kukkien terälehdillä ja kesäisin aterian voi nauttia ravintolan kauniissa, puiden varjostamassa puutarhassa. Ruoka ei kalpene miljöön rinnalla: kaikki annokset ovat vankalla ammattitaidolla ja hartaudella valmistettuja – itsetehty raki ja pihvit ovat erityismaininnan arvoisia. Mylos tou Kerata on keskivertoa tyyriimpi ravintola mutta hintansa arvoinen.2. Taverna maailman laidalla
Perinteinen Agia Fotini -taverna saaren etelärannalla on kuin hyppäys menneisyyteen. Tuulisen vuoristotien päässä, suojaisessa poukamassa nököttävä, perheyrityksenä toimiva taverna tarjoaa rauhaa ja hiljaisuutta, jota monesta paikasta ei enää löydy. Aivan sinisen meren partaalle rakennettu terassi on täydellinen paikka laiskalla iltapäivälle ja herkullisen kreetalaisen ruoan syömiselle. Pinaattipiirakat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia, ja päivän tuore kala viinipikarin kanssa toimii aina.
Aterian jälkeen voi nukahtaa aurinkoon ja meren liplatukseen. Jos iltapäivä venähtää pitkäksi, tavernan alla avautuva ranta on upea myös auringonlaskun aikaan.
Agia Fotini on avoinna kesäisin ja tavernassa voi maksaa vain käteisellä. Lisätietoja ja reittohjeet löytää tavernan omilta sivuilta.3. Salainen ranta mäntypuiden katveessa

Noin 50 kilometriä Haniasta etelään ja puolitoista kilometriä Agia Roumelista länteen sijaitseva Fournoti-ranta on yksi Kreetan parhaita varjeltuja salaisuuksia. Tänne pääsee vain veneellä, joten oma rauha on taattu myös lomakauden ollessa kuumimmillaan. Kuvankaunista, luonnontilassa olevaa pikkukivirantaa reunustavat kauniit mäntypuut ja taustalla kohoaa  Sfakian vaikuttava vuoristo. Rannalta löytyy myös pieni luola, jonka varjoon voi suojautua keskipäivän polttavalta auringolta.

Fournoti-rannalle pääsee taksiveneellä Agia Roumelista tai kävellen E4-reittiä pitkin.


4. Ratsasta auringonlaskuun
Jos olet aina salaa haaveillut kauniilla hiekkarannalla hiukset hulmuten ratsastamisesta, Kreeta jos mikä on oikea paikka unelman toteuttamiseen.
Kreetalla on useita, erilaisia ratsastusretkiä ja -tunteja tarjoavia talleja, mutta Georgioupolissa sijaitseva Zoraidas tarjoaa erityisesti rantaratsastamiseen keskittyviä vaihtoehtoja. Keskitasoiset ja kokeneet ratsastajat voivat osallistua ohjatuille ratsastusretkille koulun lähettyvillä avautuvilla, vaaleahiekkaisilla dyyneillä joko aamuvarhaisella tai auringonlaskun aikaan.
Zoraidas järjestää myös pyynnöstä kahden hengen ratsastusretkiä rannalla. Jos hiekalla laukkaaminen tuntuu liian imelältä, koulun valikoimista löytyy myös muun muassa maastoretkiä, joissa ratsastetaan jokien, bambumetsien, oliivilehtojen ja pienten kylien läpi.
……
Ratsastusta Georgioupolin rannoilla. Kuvalähde


5. Luksusmajoitusta historiallisissa puitteissa
Kreeta ei varsinaisesti ole tunnettu hulppeista all inclusive  hotelleista, vaan pienistä ja tunnelmallisista majapaikoista, joiden charmi perustuu ystävällisiin omistajiin ja yksinkertaiseen kauneuteen. Jos kuitenkin kaipaa hotelliltaan pientä luksusta, Rethimnonin keskustassa sijaitseva Rimondi Boutique Hotel onnistuu yhdistämään 5 tähden hotellitason ja hurmaavan, välittömän tunnelman. Hotellin omistava arkkitehtipariskunta on tehnyt valtavan urakan ja kunnostanut historiallisesta, renessanssin aikaisesta kiinteistöstä hotellin, joka on mielenkiintoinen kokonaisuus uutta ja vanhaa.
Kadun melulta suojassa olevalla kauniilla sisäpihalla voi kuvitella siirtyneensä ajassa monta sataa vuotta taaksepäin, mutta huoneet ovat tyylikkään moderniin tyyliin sisustettuja ja viimeisen päälle varusteltuja. Rimondin yltäkylläinen aamiainen ja avulias henkilökunta ovat jo pienimuotoisen legendan asemassa.
 Matkanvaraussivusto Expedia tarjoaa säännöllisesti huoneita Rimondissa alennettuun hintaan.
……
Rethimnonin vanha kaupunki.

Teksti: Heini Huhtinen
Kirjoittaja tekee yhteistyötä matkanvaraussivusto Expedian kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *