Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta. Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Elounda (Elunda)

by Minoa.info / Juhani
Päivitetty 01.12.2016

Elounda on yksi Kreetan tunnetuimmista lomakylistä. Se on ollut olemassa jo minolaisella ajalla Olus -nimisenä. Uponneen kaupungin jäänteistä on löydetty tekstejä, jotka yhdistävät muinaisen kaupungin Knossokseen ja Rodokseen. Elounda on suolaisen (suolan tuotantoa) lahden ja Spinalongan saaren sekä maailman parhaisiin kuuluvan kylpylähotellin tunnetuksi tekemä kylä. Se sijaitsee Agios Nikolaoksesta 10 km pohjoiseen. Vastarannalla kuvassa näkyvät nykyaikaiset tuulivoimalat, mutta kylän takana vuorilla on runsaati tuulimyllyjä entisiltä ajoilta. Eloundan edustalla on muinaisen, mereen uponneen Olus -kaupungin rauniot, joita saattaa vieläkin nähdä lahden poikki kulkevalta sillalta. Erityisesti sukellusharrastajille muinaisen kaupungin rauniot ovat hyvin saavutettavissa.

Löydä sopiva hotelli Eloundasta Trivagon tekemän arvion pohjalta.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
9.0/10
Perheille
8.0/10
Pariskunnille
9.0/10
Huvittelijoille
4.5/10
Hiljaisuutta kaipaaville
7.0/10
Liikunnallisille
5.0/10
Historiaa etsiville
7.0/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.

Panoraamakuva kylästä.

Panoraamakuva rantatien varrelta Plakan suuntaan ajettaessa.

Panoraamakuva keskustan Kalypso -hotellista satamaan (päiväkuva/ yökuva).
….

Eloundan lahti on suojaisa ja rantojen tavernoista saa lahdelta pyydettyä kalaa.

Eloundassa on runsaasti hotelleja. Yksi niistä on Kreetan, Kreikan ja koko maailman parhaista kylpylöistä. Sunday Timesin Travel -julkaisussa Porto Elounda de Luxe Resort on vuonna 2008 nimetty maailman parhaaksi
kylpyläksi. Kylpylän yhteydessä on myös 9-reikäinen, tasokas golfkenttä. Tasoitusvaatimus 54.
….


….
Spinalongan saari on eräs Kreetan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Eloundasta sinne pääsee laivalla kylän satamasta tai ajamalla koilliseen rantatietä Plakan kylään, josta on veneyhteys puolen tunnin välein Spinalongaan. Matka kestää n. 15 minuuttia.


Spinalongaan kannattaa käydä tutustumassa saaren synkän historian vuoksi. Se oli lepraa (spitaalia) sairastavien eristyspaikka, joka muodostui omaksi eristyneeksi yhteisökseen. Eristynyttä saarta huollettiin Plakan kylästä. Spinalongan asukkaat saivat eläkettä, joten he olivat kaupankäynnissä aktiivisia ja toivat lisätuloa mantereen asukkaille. Spinalongan siirtokunta suljettiin 1957.(Lähde: Merja Tuominen-Gialitaki: Vieraanvaraisten jumalten saari).
Spinalongan historia on kuitenkin tätä pidempi. Saari oli hyvä vartiopaikka Eloundan lahden suojelemiseksi tunkeutujilta. Siksi se linnoitettiin jo varhain. Saari toimi myös kristittyjen pakopaikkana saraseenejä vastaan. Kun turkkilaiset aikanaan valtasivat Kreetan, Spinalonga jäi edelleen venetsialaisten haltuun.

Lisätietoja:
VARAA HOTELLI Eloundasta (Booking.com)
Löydä sopiva hotelli Eloundasta Trivagon tekemän arvion pohjalta.
Elounda on Google maps
Porto Elunda de Luxen kotisivut
Bussiaikataulut Eloundaan

Lähteet:
Merja Tuominen-Gialitaki: ”Vieraanvaraisten jumalten saari”

 

2 Responses

  1. Aarno Tapio Pennanen sanoo:

    Olen viettänyt 2viikoa lomaa Agios Nikolaos kylässä, oli upea loma ja
    mukavat ihmiset. Tälle kohteelle annan täydet pisteet siitä syystä täällä tulee tv sarja saari joka on kuvattu Spinalogassa ja siinä lähistöllä. Hyvät näyteliät ja hyvä kohde olen suositellut muillekin katsoo sitä tv sarjaa ja myös käydä siellä.

  2. Pekka sanoo:

    Noi bussiaikataulut ei aukea onko minussa vai teissä vai jossain muussa vika herjaa vain error virhettä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *