Viisi erilaista tavernaa

Varaa hotelli tästä kohteesta. Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Viisi

erilaista tavernaa

by Minoa.info / Juhani

Päivitetty 10.9.2016

 

Rethimnonissa, kuten muuallakin Kreetalla, kannattaa tutustua paikallisiin ruokalajeihin tavernoissa joissa myös paikalliset käyvät. He ovat hyvä “mittari” valittaessa ruokapaikkaa. Rethimnonin vanhan kaupungin idyllisessä satamassa on valitettavasti vain turisteja varten pystytettyjä tavernoja vieri vieressä, samoin ostoskatujen liepeillä. Mutta etenkin hieman sivussa turistikaduista olevissa tavernoissa tehdään usein erinomaista paikallista ruokaa. Kaupungin erittäin runsaasta tavernatarjonnasta on tähän valittu neljä hyvin erilaista tavernaa, joissa jokaisessa käy myös paikallisia ja joista jokaisesta on kokemusta turistina monen vuoden ajalta.

….

….

Lemonokipos
Lemon tree

Idyllinen taverna ostoskujalla vanhan kaupungin keskustassa. Sitruunapuut peittävät taivaan ja toimivat kattona. Erityisesti iltavalaistuksessa tunnelmallinen paikka. 
Omistaja Giorgios Portalios aloitti tavernan pidon 2001. Hänen isoisänsä perusti tavernan jo 1910 mutta kuoli toisen maailmansodan loppuvaiheissa. Perhe siirtyi muuhun yritystoimintaan, kunnes Giorgios palasi yrittäjäksi vanhalle paikalle ja rakensi tavernan uudelleen. Osoite E. Antistaseos 100.
Katso tavernan saamat kävijöiden pisteet tavernaranking-sivulta. Kotisivut

…..

….

Maria’s
Home Cooking

Pieni, kolmekymmentäpaikkainen, turisteja erittäin ystävällisesti palveleva taverna, jonka pitäjä, Maria aloitti tavernan pidon yli 30 vuotta sitten. Hyvin tehty kreetalainen kotiruoka on edullista ja asiakkaan toiveita kuunnellaan välittömässä ilmapiirissä. 
Monen turistin suosikki edullisuutensa ja perhehenkisyytensä vuoksi. Marian paikka on G. Papandreu -kadulla, rantakadusta vajaa 100 metriä ylöspäin, kadun vasemmalla puolella. Katso tavernan saamat pisteet tavernaranking-sivulta.

….

….

Psaras

Vanhan kaupungin sisällä, ostoskadun päässä, kirkon aukiolla toimiva Psaras on toiminut avioparin vetämänä jo yli 25 vuotta. Nimi merkitsee ”kalastaja”. Heidän poikansa auttavat kiireisimpinä aikoina vanhempiaan ja toisella pojalla on nyt vetovastuu. Muutama kymmenen paikkaa sisällä ja ulkona markiisien alla palvelevat pääosin turisteja mutta paikallisia käy myös täällä. Psaras on hiukan sivussa, ostoskadun päässä Arabatzoglu -kadun linnoituksen puoleisessa päässä. Katso tavernan saamat pisteet tavernarangking-sivulta.

Google Earth
-koordinaatit Psaras -tavernaan: 35°22’10.80″N 24°28’22.58″E

 

….

 

….

Thalassa
Grafia

Paikallisten suosima näköalaravintola, josta on iltaisin hienot näköalat
kaupunkiin.
 Se onkin paikan ykkösominaisuus. Se sijaitsee linnoituksen tuntumassa, rantakadun puoleisella rinteellä,
linnoituksesta vanhaan satamaan päin .
Katso tavernan saamat pisteet tavernarangking-sivulta.

 

.

….

Gounas (grepperie)

Gounas on kokenut parikin uudistumista kuvassa olevan, vanhan Gounasin ajoilta Nyt paikka on Grepperie, eikä musiikkia siellä ole kaikkina iltoina.
Paikka sijaitsee Panou Koroneu-kadulla vanhassa kaupungissa. Katso tavernan saamat pisteet tavernarangking-sivulla.

 

 

Alla kartta yllä esiteltyjen tavernojen sijainnista.

Nämä ovat vain esimerkkejä hyvin erityyppisistä ruokapaikoista. Rethimnon on täynnä hyviä ruokapaikkoja. Kannattaa kokeilla ja löytää ”se oma ja paras”.

…..

 

Oletko vieraillut näissä tavernoissa? Vai tiedätkö jonkin loistavan paikan mitä emme maininneet?

Jätä mielipiteesi alla oleviin kommentteihin tai tavernaranging -sivulle!

Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Rethimnonista

9 Responses

 1. Mama sanoo:

  Haluan kommentoida hieman, jos sallitte;) Olemme kokeneita Rethymnonin kävijöitä, alkaen 90-luvulta. Thalassa Grafiassa olemme lounastaneet joskus, emme olleet tyytyväisiä saamaamme ruokaan emmekä palveluun. Myös taverna Psaras tuotti pettymyksen, ruoka oli maukasta, mutta se tuotiin tarjolle epäsiististi. Keittolautasella oli stifadoa, jonka päällä muutama ranskanperuna. Hinta-laatusuhde ei ollut kohdallaan.
  Marian tavernassa olemme saaneet maukasta kotiruokaa, mutta olen kuullut että Maria ei itse olisi enää tavernassa, pitäneekö paikkansa.
  Lisäksi minua häiritsee sivustolla oleva kuva venetsialaisesta satamasta. Kuvassa ystävämme on tunnistettavissa. Tälläinen kuva saattaa olla huonoa mainosta Markoulakin veljesten pitämälle tavernalle Seven Brothers. Aikaisemmin kyseinen kuva oli vielä näyttävämmin tällä sivustolla. Kaikkihan me tiedämme, että venetsialaisen sataman ruokapaikat ovat hintavampia kuin sivummalla.
  Mitähän jos kävisitte jututtamassa Zafirista ja veljeksiä, näin hekin saisivat hieman ilmaista mainosta suomalaisten turistien keskuudessa.
  Muuten Kreeta-lehti on aivan upea, hienoa lukea talvisesta Kreetasta siellä asuvien kertomana. Myös kuvauksenne rotkoista, patikointireiteistä jne ovat huikeita. Ikävähän sinne tulee. Joten iso KIITOS ;D

 2. Juhani sanoo:

  Kiitos Mama.
  Maria oli ainakin syksyllä vielä täysillä mukana keittiössä ja toivotti suomalaiset turistit tervetulleiksi tavernaansa; "Rakastan suomalaisia", sanoi Maria.
  Nuo esitellyt tavernat ovat todella hyvin erilaisia. Ei välttämättä kaupungin parhaita ruokapaikkoja, mutta erilaisia erilaisiin tarpeisiin.
  Missä kuvassa on tuo ystäväsi? Voimme vaihtaa kuvan jos se tuottaa haittaa. Videolla satamasta on kyllä muutama leike.
  Onkohan tuo Seven Brothers se liki viimeinen Fortezzan puoleisessa päässä ja vanhin taverna satamassa?

 3. Mama sanoo:

  Hei Juhani. Kuva on tuo pieni kuva sivun yläreunassa. Ehkä se ei haittaa muita ollenkaan, itse kiinnitin siihen heti huomiota. Seven Brothers on heti Palazzon jälkeen, kun lähdetään merirosvoaluksen puoleisesta päästä. Siis kutakuinkin keskivaiheilla satamaa. Meillä on tapana poiketa tavernaan piskuiselta kujalta, näin ei tarvitse kohdata kaikkia sisäänheittäjiä.

  Niin, erilaisia tavernoitahan kaikki esittämäsi ovat. Retyn yksi parhaista puolista onkin mielestäni juuri tuo monipuolinen ravintolatarjonta. Toivottavasti mekin tapaamme Marian syksyllä, tarkoitus matkustaa Retyyn syyskuussa.

  Yritän välttää ravintolasuosituksia yleensä juuri siksi, kun makuja on niin monenlaisia, eikä makuasioista sovi kiistellä;)

 4. Arja sanoo:

  Retyn Loggian edestä menee tosi kapea kuja Taverna Loggiaan. Olemme siellä saaneet todella monia kertoja hinta-laatu suhteeltaan aivan käsittämättömän hyvää Kreetalaista ruokaa. Koko suku töissä ja ainakin 4 polvea passaa lämpimällä kreetalisella ystävyydellä!
  Paras Imam Baldi, mitä olen Kreetalla saanut:)

 5. Juhani sanoo:

  Kyllä,Loggia on aivan mainio paikka. Loggiassa olemme olleet lukemattomia kertoja ja otamme sen tähän listalle mukaan. Koskaan emme ole palanneet sieltä pettyneinä.

 6. meemi sanoo:

  Missä tuo taverna Loggia sijaitsee? Retyn Loggia ei sano minulle mitään. Kohta lähtö ja haluaa herkuttelemaan!

 7. Juhani sanoo:

  Loggia on keskeisellä paikalla vanhassa kaupungissa, mutta hieman haasteellinen löytää.
  Osoite on 6E Fotaki str.
  Jos lähdetään vanhan sataman tuntumassa olevasta liikenneympyrästä kapeaa katua vanhaan kaupunkiin päin, saavutaan 50 metrin jälkeen Arkadiu -kadulle. Kuljetaan sen yli ja kun parinkymmenen metrin päässä on vasemmalla museorakennus, ennen sitä on syytä vilkuilla oikealle, koska siitä lähtee kapea, jalan kuljettava kuja tavernaan. Pitäisi löytyä nimikyltin perusteella.

 8. Hanna sanoo:

  Taverna Minares vanhassa kaupungissa oli myös loistava, menu kahdelle (sis. ison kreikkalaisen salaatin, kaksi souvlakia ja 1/2 litraa viiniä) maksoi 20e. Toisen kerran ku käytiin syömässä saatiin toinen kannu viiniä lopuksi ja myös jäätelöä 🙂 Suosittelen! Satamassa olevasta ravintolasta jäi vähän huono maku, (cavo doro?) ruoka ja palvelu oli kyllä hyvää mutta lasku oli vähän isompi mitä piti. Ja näin pienellä budjetilla reissaaville meinas olla ikävä juttu. Keittiömestari kyllä paikkaili kun tuli juomaan rakit meidän kanssa, lasku pysyi kuitenkin samana. Mutta mahtava paikka oli Rethymnon kaikin puolin!

 9. Kallu sanoo:

  Mikä vialla kun näitä sivuja päivitetään harvoin. Uusia juttuja tippuu harvakseltaan. Jos esittää kävijöille kysymyksiä esimerkiksi paikoista tai hotelleista niin niihin vastaa yleensä ensikertalainen supealla kokemuksella vailla vertailukohtia. Saatetaan ylistää Kreetan Plataniasta
  ylivertaiseksi vaikka se on täysin turistien miehittämä ja monet helmet jää vaille tietoisuutta esim Agii Apostoli tai moni muu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *