Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta.
Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Maleme


by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 08.01.2015


Malemen kylä sijaitsee hiukan toistakymmentä kilometriä Haniasta länteen. Se on tyypillinen kreetalainen turismiin keskittyvä kylä, jossa
uusi kylä kaikkine turistipalveluineen on rannalla ja vanha kylä asukkaineen ylhäällä rinteellä. Kylässä on useita hotelleja, joista osa suomalaisten matkailijoiden suosiossa. Maleme on vihreä kylä ja se on paljolti rakentamaton, kaislikkoinen, hiljainen ja poikkeaa siten lähempänä Haniaa sijaitsevista kylistä selvästi. Lähellä on tieliittymä kansallistielle, joten autolla kulkeminen muualle saarelle on helppoa. Malemen eteläpuolella on runsaasti pientä paikallistiestöä.

Valitse HOTELLI helposti Trivagon hotellivertailusta.

Kävijät suosittelevat
Auringonpalvojille
8.7/10
Perheille
7.2/10
Pariskunnille
8.3/10
Huvittelijoille
7.3/10
Hiljaisuutta kaipaaville
3.9/10
Liikunnallisille
3.3/10
Historiaa etsiville
2.6/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.


Maleme on rauhallinen, pieni kylä Hanian lomarannikon länsipäässä. Kylässä itsessään ei ole paljn palveluja, mutta hyvät yhteydet lähikyliin ja Haniaan antavat monia mahdollisuuksia. Rantoja täällä riittää jokaiselle.


Hanian rannikon kylien ketju Malemesta katsottuna. Vasemmalla Theodorun saari.


Rantanäkymä Hanian suuntaan. Takana näkyy Akrotirin niemi, jolla Hanian lentokenttä sijaitsee.


Ranta Malemen edustalla on pikkukiveä. Siinä voi hyvin uida ja
vähän matkan päästä rannasta pohja muuttuu hiekkapohjaksi. Ranta on
tuulille altis niin kuin monet Kreetan pohjoisrannikon rannat.
Malemesta löytyy rantakadun varrelta monia hyviä tavernoita. Kylästä löytyy paikallisten käyttämä ruokakauppa, sekä supermarketteja ja leipomo. Kylä sopii rauhaa ja lepoa kaipaavalle.

Malemen kylä lännestä itään katsottuna. Lähinnä oleva hotelli on suomalaisten lapsiperheiden ja pariskuntien suosikki, Maleme Imperial. Katso suurempi kuva.Maleme on vihreä ja vehreä kylä. Rannan takana, korkeammalla ja noin kilometrin päässä sijaitsee vanha kylä.


Valkoiset Vuoret hallitsevat myös Malemen eteläistä horisonttia. Touko-kesäkuussa saattaa lunta näkyä vielä runsaastikin.


Malemen tunnetuin nähtävyys on saksalaissotilaiden hautausmaa toisen maailmansodan ajalta. Vaikka muistot eivät kreetalaisten kannalta ole hyviä, saksalainen järjestö on saanut luvat ylläpitää hienosti hoidettua hautausmaata, jossa saksalaisia vierailee runsaasti. Siellä järjestetään myös vuosittain muistojuhlia. Hautausmaa on kävijälleen vaikuttava kokemus. Kuva: west-crete.com, Jean Bienvenu

 

Lisätietoja:

Varaa HOTELLI Malemesta (Booking.com)

Valitse HOTELLI helposti Trivagon hotellivertailusta.

Linja-autoaikataulut

Malmessa asuu noin 700 henkilöä (lähde: Official website of Chania 2010).

 

10 Responses

 1. Aulikki sanoo:

  Kuvia Malemesta kannattaa päivittää,miljöö ja rannat ovat ihanammat kuin nykyinen video näyttää. Ihanan rauhallista ja nautinnollista aikaa voi viettää kohteessa. Maleme Imperial hotellin lämmin hieno palvelu sekä puhtaus ovat erityisen kiitoksen aihe! Siellä on ihanaa, oikeesti. Täältä tullaan elokuussa…

 2. Hanna sanoo:

  Mielenkiintoisia kuvia. varsinkin kun itse otettiin samaisesta imperialista + hautausmaasta ilmakuvia n.3vk sitten. Matkalaukusta suurimman tilan vei kuvauskalusto, joten oltiin todella tyytyväisiä siihen, että saatiin kaikki kuvaukset onnistumaan.
  Meiltä löytyisi kuvamateriaalia täälläkin jaettavaksi, jos niitä joku haluaa.

 3. Make sanoo:

  Tuo saksalainen sotilashautausmaa lienee todellakin yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä Malemessa. Siellä käy vierailemassa myös paljon muitakin kuin saksalaisia turisteja, sen näkee vieraskirjaa selailemalla.

  Paikkahan on aivan upea ja nyt, yli 70 vuotta Kreetan valtauksen jälkeen voi asiaan ehkä suhtautua hieman vähemmällä tunnelatauksella. Kaikki siellä lepäävät vainajathan ovat myös sodan uhreja. Hautausmaa perustettiin muistaakseni 1970-luvun alkupuoliskolla. Kaatuneiden sotilaiden luusäkkejä säilytettiin siihen saakka luostareissa ympäri Kreetaa ja lisäksi joillain paikallisilla hautausmailla. Saksan Liittotasavallan ja Kreikan hallituksen välisellä sopimuksella hautausmaa sitten rakennettiin ja sen kustannuksista ja hoidosta vastaa Saksa.

 4. timo&pirjo sanoo:

  Meillä oli lähes kaksikymmentä vuotta väliä kun kävimme Malemessa ja siis myös saksalaisella hautuumaalla.Silloin 90-luvulla skootterilla pärräättiin mäkeä ylös ja alas, nyt mentiin rauhallisemmin, kävellen :).Jälleen vaikuttava tunnelma juuri tuolla hautuumaalla.

 5. jördis sanoo:

  Runsaat parikymmentä kertaa Kreetalla käyneenä voin suositella sekä Malemea että Maleme Imperialia "kaikille". Tekemistä ja näkemistä riittää, mutta jos haluaa vain levätä ja olla rauhassa niin sekin onnistuu mainiosti. Bussilla/taksilla pääsee kätevästi ja edullisesti minnepäin saarta haluaa. Tietenkin vuokra autolla kiertäen ei ole niin riippuvainen aikatauluista. Elokuussa taas…ja Maleme Imperial tietenkin

 6. Peksi sanoo:

  Elokuun alussa tulen ensimmäistä kertaa Malemen kylään ja Hotelli Imperialiin.Hotellin valitsin siksi että siellä kuulemma suomalaisia ja yksin matkustavana mukava saada joskus juttuseuraa.Myös Hotellin kuvaus ja Paraskakiksen miesten rento meininki herätti huomion,ehkä huumoria löytyy koko henkilökunnalta,ELOKUUSSA sitten!!

 7. Kirsti sanoo:

  Emme viihtyneet Malemessa, emmekä Maleme imperialissa! Niin oli junttimainen meininki! Hotelli keskinkertainen ja 100% vain suomalaisia. Koko hotellin historian aikana siellä ei ole majoittunut kuin suomalaisia ja sen valitettavasti huomasi. Kreikka ja sen saaret ovat ihania, älkää tuhlatko aikaanne ja lomaanne tähän postimerkin kokoiseen turistikylään!

 8. Hartza sanoo:

  Me, niinkuin hyvin monet muutkin, olemme löytäneet Malemesta oivan lomakohteen, johon haluaa aina vaan palata. Itse en viihdy kauaa paikallani, joten auto tai moottoripyörä alle ja saatra kiertämään. Sekin onnistuu hyvin Malemesta käsin. Suosittelen lämpimästi <3.

 9. Satu sanoo:

  Hei!
  Mistä kannattaa vuokrata autoa ja mitä se maksaa?

 10. Jördis sanoo:

  Hei. Autoa kannattaa kysyä esim. Maleme Imperialin "pojilta". Poikien vanhemmat pitävät autovuokraamoa(n.100m päässä päätien varrella). Itse kyseistä vuokraamoa käyttäneenä voin suositella. Siistit ja hyväkuntoiset autot täysillä vakuutuksilla edullisesti. Auto tuodaan esim.hotelille ja sinne sen saa myös jättää… Heinäkuussa taas meidän "kesämökki" kutsuu.:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *