Viisi parasta laivamatkaa

Kreetan viisi parasta laivamatkaa

By kreeta.info/Juhani

Päivitetty 13.03.2017

Katso suurempi kartta

1. Kastelli Kissamos satama – Gramvousan saari – Balosin ranta

Yksi saaren parhaista ja monipuolisimmista reiteistä. Sopii myös perheille. Koko päivän matka, jossa useimmiten poiketaan Gramvousan saarella. Balosin rannalla vietetään joitakin tunteja. Siellä tarvitaan aurinkosuojaa, muutakin kuin aurinkovoidetta, koska rannan palvelut ovat vähäisiä. Laiva kulkee aivan niemen kylkeä ja pujottelee saarten välissä ensin Gramvousaan ja sieltä vartin matkan Balosin rannalle.

Kuvassa Balosin ranta. Takana oikealla häämöttää Gramvousan saaren länsipää.

Laivayhtiön kotisivut.
(Laiva-aikataulut päivittyvät vasta sesongin alkaessa).

Video laivoista Balosin rannalla

2. Santorini

Santorini on yksi niistä paikoista jonka jokainen tulisi ainakin kerran elämässään nähdä. Rethimnonista ja myös Iraklionista pääsee Santorinille pika-aluksella, jolloin matka kestää yhteen suuntaan vain 2,5-3,5 tuntia kelistä riippuen. Santorinin lautta -aikataulut ilmestyvät vasta sesongin kynnyksellä. Kuvassa katamaraani lähdössä Rethymnonin satamasta Santorinille varhain aamulla.

Laivayhtiön kotisivut.
(Laiva-aikataulut päivittyvät vasta sesongin alkaessa).

3. Chrissin saari

Chrissin saarelle pääsee päivittäin kookkaalla laivalla Ierapetran satamasta (kuva yllä). Saarimatka mahdollistaa hienon rantapäivän vieton sekä kirkkaista rantavesistä nauttimisen. Sen lisäksi asumattomalla saarella voi kierrellä autioilla rannoilla, pinjametsiköissä ja katsomassa itäpäässä vanhaa suola-allasta. Saarella on taverna ja kioski laivarannassa.

Ehkä vaikuttavin kokemus saarella on kristalliskirkkaat vedet, laajat hiekkarannat ja rantavesien monipuolinen kalakanta sekä kirkkaan värisinä vedessä hohtavat pikkukivet. Monille mieleenpainuva kokemus on nähdä Kreetan valtava siluetti, ikään kuin se olisi kivenheiton päässä.

Laivat ankkuroivat joko saaren etelä- tai pohjoispuolelle tuulista riippuen. Tämä merkitsee myös sitä, että tuuleton ranta löytyy lähes aina jos viitsii kävellä tuulettomalle puolelle saarta.

Laivayhtiön kotisivut.
(Laiva-aikataulut päivittyvät vasta sesongin alkaessa).

Video matkasta Chrissille sekä pintasukellusta rannoilla.

4. Chora Sfakion – Loutro – Agia Roumeli

Lounaisrannikon laivareitti Chora Sfakionista Paleochoraan on jaettu kahden laivan kesken. Vaihto tapahtuu Agia Roumelissa, eli Samarian rotkon päätepisteessä. Itäosa reitistä ajetaan Samarian vaeltajia kuljettavalla laivalla (noin klo 17.00 -vuorolla). laiva poikkeaa melkein heti Chora Sfakionista lähdettyään Loutron kylässä. Yksi tapa tehdä laivareissu on jäädä Loutroon syömään ja uimaan ja palata takaisin seuraavalla vuorolla.

Laivamatkan kohokohtia on nähdä jylhä Valkoisten Vuorten eteläinen osa. Kuvassa laiva saapuu takana näkyvästä Chora Sfakionin kylästä Loutron kylään.

Laivayhtiön kotisivut.
Laiva-aikataulut 2015.

5. Paleochora – Sougia – Agia Roumeli

Lounaisrannikon reitin toinen puolikas tavoittaa Paleochoran tunnetun lomakylän. Satamalaituri on kuvassa näkyvän niemen vasemmalla puolella, aivan kaupungin sydämessä. Myös tämän reitin osalta voi jättäytyä esimerkiksi Sougiaan uimaan ja ruokailemaan ja palata takaisin Paleochoraan seuraavalla vuorolla.
Myös tätä reittiä pitkin Samarian vaeltajia palaa takaisin iltapäivän loppupuolella.

Laivayhtiön kotisivut.
Laiva-aikataulut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *