Perustiedot

 

Varaa hotelli tästä kohteesta. Löydä äkkilähdöt Kreetalle helposti!

Falasarnan
uimaranta

by Kreeta.info / Juhani
Päivitetty 07.10.2021

Falassarna on Kreetan luoteisosassa sijaitseva ranta-alue,  joka on
saanut nimensä niemen kärjessä sijainneesta, nyt raunioina olevasta muinaisesta satamakaupungista.  Nyt nähtävissä olevat rauniot ovat ajalta noin 330 eKr. Rauniot ovat vaikuttavia, koska nähtävissä on jäänteitä mm. pitkästä kaupunkia ja satamaa suojanneesta muurista ja satama-altaasta laivojen ja veneiden kiinnityspisteineen..

Kaivauksia alueella jatketaan edelleen. Muinaisalue on avoinna vain noin 9-16 välisenä aikana. Ei viikonloppuisin (Katso Ancient Falasarnan esittely Nähtävyydet -sivulla).
 Falassarna on helppo saavuttaa Hanian rannikon kylistä, koska tie Kastelli Kissamokseen on erinomainen moottoriliikennetie ja Kastellista ranta on enää puolen tunnin ajomatkan päässä. Falassarnassa rannalla on tilaa enemmän kuin pohjoisrannikon rannoilla. Siellä ei ole myöskään aivan yhtä mittavaa palvelutarjontaa, siksi ranta on hyvä vaihtoehto. Yksinäisempiä poukamia löytyy sekä etelä- että pohjoispäästä.


Katso suurempi kuva.
Falasarnan rannan tuntumassa on useita pieniä ja pari suurempaa hotellia. Niistä hyvin harva on kansainvälisissä varausketjuissa mukana. Siksi sivun alalaidassa on linkki yhteen testaamaamme perhehotelliin.
Kävijät suosittelevat
Koko perheen ranta
0/10
Myös taaperoille
0/10
Palvelutarjonta
0/10
Aktiviteetteja
0/10
Siisteys
0/10
Hienoa hiekkaa
0/10
Helppo saavuttaa
0/10
Haluan sinne uudelleen
0/10
Anna myös oma arviosi. Siirrä kursori haluamasi arvosanan päälle ja klikkaa. Arviosi on tallennettu.
...
Falasarnan ranta-alueen pohjoinen pää. Takimmaisen korkea kallion edessä on muinainen Falasarna.
...
Poukamia, lahdekkeita, kivipohjaisia ja hiekkaisia rantoja on lähes kaikkialla ranta-aluella.
...
Pääranta-alue on leveydeltään mittava. Katso suurempi kuva.
...
Palveluita on niitä tarvitseville riittävästi.
.....
 
Näkymä luoteeseen hiekkarannalta. Taustalla näkyvän saaren pohjoisreuna on parisataametrinen, jyrkkä seinämä. Talvisin saarella laiduntaa muutama kymmenen lammasta sekä vuohia.
Tyypillinen rantanäkymä.
Falasarnan rannoilla voi nauttia isoistakin aalloista, koska paikallisten mukaan siellä ei esiinny Kreetan pohjoisrannikolla olevia, vaarallisen voimakkaita pohjavirtauksia lainkaan. Täällä voi siis mennä suurenkin aallon sisään.
Yksi asia kannattaa varoa; korkeiden aaltojen kanssa ylös-alas kelluessa muutamassa kohdassa pohjaa on teräviä kiviä joihin korkeiden aaltojen mukana uitaessa on vaara iskeytyä kun saavuttaa allonpohjan. Vaara noissa kohdissa on todellinen.
LISÄTIETOJA:• Linja-autoaikataulut
• Falassarnan webkamera.
• Pankkiautomaatti: Lähin pankkiautomaatti löytyy Platanoksen kylästä. Sen löydät ajamalla Falasarnan tien ja päätien eteläiseen risteykseen, jossa on INKA -market (Falasarnasta päätielle pääsee kahta reittiä jotka haarautuvat serpentiininousun jälkeen  vuoren laella Platanoksen kylään saavuttaessa). Aja päätielle päästyäsi oikealle etelään (Elafonisin suuntaan) ja käänny heti seuraavasta risteyksestä INKA marketin jälkeen (vain satakunta metriä) vasemmalle. Automaatti on hiukan piilossa, pian (100 m) kadun oikealla puolella, ennen leipomon risteystä.
• Varaa HOTELLI läheltä Falassarnaa, Kastelli Kissamoksen alueelta.
• Falassarnan ranta-alueella sijaitsevan hotellin sivuille tästä.   Huoneistoissa on erittäin hyvin nelihenkiselle perheelle sopivia vaihtoehtoja (pesukonekin löytyy).
• Taverna Adam tarjoaa hyvää, perinteistä kreetalaista ruokaa Falasarnan rannan tuntumassa. Se löytyy ajamalla Falasarna Marketilta rannalle johtavaa tietä alas reilut sata metriä. Samassa paikassa pieni puuesinemyymälä.

(Katso karttasivulta tarkemmat kartat).
 
 
 
 

 

1 Response

  1. Päksy sanoo:

    Falassarna on ehdoton suosikkirantamme Kreetalla. Vesi on kristallinkirkasta ja vähän viileämpää kuin pohjoisrannikolla. Bussin päätepysäkin kohdalla törmän reunalla on myös yksi suosikkitavernoistamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *