Perustiedot

Askifoun tasanko

By kreeta.info / juhani
Päivitetty 20.10.2016

Askifoun tasankoa ympäröivät Valkoiset Vuoret. Tasangon läpi kulke tie Vrissesin kylästä kohti etelärannikkoa ja Chora Sfakionia sekä Frangokastelloa. Tuolla matkalla etelän suuntaan kuljetaan myös Improsin rotkon ohitse hiukan tasangon jälkeen.
Viljavalla tasangolla on useita pikkukyliä. Tasangon korkeimmalla mäenhuipulla on turkkilaisaikaisen linnoituksen rauniot. Tasangon pohjoispuolelta lähtee tie kohti toista, hiukan pienempää ja korkeammalla sijaitsevaa Kallikratisin tasankoa ja kylää.
Tasangolla on sotamuseo, jonne on hyvä viitoitus. Tasangolla taisteltiin toisessa maailmansodassa ja tuon ajan aseistusta on nähtävissä museossa.
Tasangon reunalla on metsästyskeskus. Uusissa majoitustiloissa yöpyen voi valita aktiviteetteja metsästyksestä aina patikointiin ja pyöräilyyn saakka. Keskuksesta on hieno näköala tasangolle.
Tasangolla, tien varrella on useita tavernoja sekä kauppoja. Askifoulla voi tehdä myös lyhyen patikkaretken turkkilaiselle linnoitukselle.


Askifoun tasanko pohjoisesta kuvattuna. Katso suurempi kuva.

Tasangon läpi kulkevaa tietä ajetaan  tällä videolla. Video alkaa saavuttaessa pohjoisesta tasangon reunalle.Kylä tasangon pohjoislaidalla.


Kirkko pienellä mäenkumpareella.


Turkkilainen linnoitus tasangon korkeimmalla mäellä.

Tasanko kukkii vahvasti keväällä.